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Registros recuperados : 34 | |
4. | | BEELEN, P. M. G.; BERCHIELLI, T. T.; ARAUJO FILHO, J. A. de; OLIVEIRA, S. G. de. Characterization of condensed tannins from native legumes of the brazilian Northeastern Semi-arid. Scientia Agricola, Piracicaba, v. 63, n. 6, p. 522-528, nov./dez., 2006. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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14. | | KIILL, L. H. P.; DRUMOND, M. A.; LIMA, P. C. F.; OLIVEIRA, S. G. de; OLIVEIRA, V. R. de. Como manejar a Caatinga? Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica, [2004]. 19 p. il. (ABC da agricultura familiar. Preservação e uso da Caatinga, 2). Autoria: OLIVEIRA [i.e. ALBUQUERQUE], S. G. de. Título da série na capa: Conservação, preservação e uso da Caatinga. Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Gado de Corte; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Pantanal; Embrapa Unidades Centrais. |
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15. | | OLIVEIRA, S. G. de; BERCHIELLI, T. T.; PEDREIRA, M. S.; PRIMAVESI, O.; FRIGHETTO, R. T. S.; LIMA, M. A. de. Effect of tannin levels in sorghum silage and concentrate supplementation on apparent digestibility and methane emission in beef cattle. Animal Feed Science and Technology, Amsterdam, v.135, 3-4, p.236-248, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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16. | | BERCHIELLI, T. T.; PEDREIRA, M. dos S.; OLIVEIRA, S. G. de O.; PRIMAVESI, O.; LIMAS, M.; FRIGUETO, R. Determinação da produção de metano e PH ruminal em bovinos de corte alimentados com diferentes relações volumoso: concentrado. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 40., 2003, Santa Maria, RS. Anais... Santa Maria: SBZ, 2003. 1 CD-ROM. 6f. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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17. | | KIILL, L. H. P.; DRUMOND, M. A.; LIMA, P. C. F.; OLIVEIRA, S. G. de; OLIVEIRA, V. R. de. O que é a Caatinga e por que conservá-la? Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica, [2004]. 18 p. il. (ABC da Agricultura familiar. Preservação e uso da Caatinga, 1). Autoria: OLIVEIRA [i.e. ALBUQUERQUE], S. G. de. Título da série na capa: Conservação, preservação e uso da Caatinga. Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Milho e Sorgo. |
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18. | | PEDREIRA, M. S.; PRIMAVESI, O.; LIMA, M. A. de; FRIGHETTO, R. T. S.; OLIVEIRA, S. G. de; BERCHIELLI, T. T. Ruminal methane emission by dairy cattle in southeast Brazil. Scientia Agricola, Piracicaba, v. 66, n. 6, p. 742-750, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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20. | | PEDREIRA, M. dos S.; BERCHIELLI, T. T.; OLIVEIRA, S. G. de; PRIMAVESI, O.; LIMA, M. A.; FRIGHETTO, R. Produção de metano e concentração de ácidos gráxos voláteis ruminal em bovinos alimentados com diferentes relações de volumoso: concentrado. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 41., 2004, Campo Grande, MS. Anais... Campo Grande: SBZ, 2004. 5 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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Registros recuperados : 34 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
16/10/2013 |
Data da última atualização: |
02/05/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
PEDREIRA, M. dos S.; OLIVEIRA, S. G. de; PRIMAVESI, O. M. A. S. P. R.; LIMA, M. A. de; FRIGHETTO, R. T. S.; BERCHIELLI, T. T. |
Afiliação: |
MÁRCIO DOS SANTOS PEDREIRA, Universidade Estadual do Sudoete da Bahia; SIMONE GISELE DE OLIVEIRA, Universidade Federal do Paraná; ODO MARIA ARTUR S P R PRIMAVESI, CPPSE; MAGDA APARECIDA DE LIMA, CNPMA; ROSA TOYOKO SHIRAISHI FRIGHETTO, CNPMA; TELMA TERESINHA BERCHIELLI, Unesp. |
Título: |
Methane emissions and estimates of ruminal fermentation parameters in beef cattle fed different dietary concentrate levels. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Brasileira de Zootecnia, v. 42, n.8, p. 592-598, 2013. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
sing sorghum silage, the effect of roughage/concentrate ratios was evaluated on nutrient intake, digestibility, ruminal parameters and methane production by beef cattle. Three treatments (0, 30 and 60% of concentrate in DM of the diet) were distributed in three Latin squares, with nine animals and three periods. Dry matter intake increased as the grain concentration in diet increased; pH showed opposite behavior. Methane emissions were lower for animals fed the diet exclusively with sorghum silage as compared with those fed 30% of concentrate, but was similar to that of animals receiving 60% of concentrate. Losses of ingested gross energy as methane were reduced by 33% when grain concentration was increased in the diet. Concentrations of propionic and butyric acids were greater in diets with grain concentrate; acetic acid concentration was not affected. Concentrate in diet increases available energy for the metabolism, measured by lower losses of ingested gross energy as ruminal methane. |
Palavras-Chave: |
Global greenhouse gases; Nutritional value; SF6. |
Thesaurus NAL: |
rumen fermentation. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/91068/1/PROCI-2013.00145.pdf
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Marc: |
LEADER 01750naa a2200229 a 4500 001 1968738 005 2023-05-02 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPEDREIRA, M. dos S. 245 $aMethane emissions and estimates of ruminal fermentation parameters in beef cattle fed different dietary concentrate levels.$h[electronic resource] 260 $c2013 520 $asing sorghum silage, the effect of roughage/concentrate ratios was evaluated on nutrient intake, digestibility, ruminal parameters and methane production by beef cattle. Three treatments (0, 30 and 60% of concentrate in DM of the diet) were distributed in three Latin squares, with nine animals and three periods. Dry matter intake increased as the grain concentration in diet increased; pH showed opposite behavior. Methane emissions were lower for animals fed the diet exclusively with sorghum silage as compared with those fed 30% of concentrate, but was similar to that of animals receiving 60% of concentrate. Losses of ingested gross energy as methane were reduced by 33% when grain concentration was increased in the diet. Concentrations of propionic and butyric acids were greater in diets with grain concentrate; acetic acid concentration was not affected. Concentrate in diet increases available energy for the metabolism, measured by lower losses of ingested gross energy as ruminal methane. 650 $arumen fermentation 653 $aGlobal greenhouse gases 653 $aNutritional value 653 $aSF6 700 1 $aOLIVEIRA, S. G. de 700 1 $aPRIMAVESI, O. M. A. S. P. R. 700 1 $aLIMA, M. A. de 700 1 $aFRIGHETTO, R. T. S. 700 1 $aBERCHIELLI, T. T. 773 $tRevista Brasileira de Zootecnia$gv. 42, n.8, p. 592-598, 2013.
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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